- - Vinohrad a pivnica
- + Vo vinohrade
- - V pivnici
- + Fľaše, demižony, uzávery, plnenie
- + Nerezové nádoby
- + Filtrácia, čerpadlá
- + Spracovanie hrozna
- - Kvasinky a enzýmy
- + Prípravky na ošetrenie vín a muštov
- + Prípravky na doladenie nápoje
- Kyseliny a stabilizátory
- + Meranie - teplomery, cukromery a iné
- + Plastové nádoby a kade
- + Údržba a sanitácia
- + Poháre, džbány, hevery
- Knihy a publikácie
- Víno bezva(d)
- Zdravý mušt + pokojné kvasenie = základ dobrého vína
- + Sadárstvo a pálenky
- + V sadu
- + Výroba nápojov
- Od zberu po destilácii
- + Záhrada a dom
- + Sklo
- + Sommelier
- + Darčekový tovar
- + Naše produkty
Úvodná strana » Vinohrad a pivnica » V pivnici » Kvasinky a enzýmy » Výživa
Maxaferm 100 g
Kód produktu: 1843
"Najlepšia kontrola alkoholového kvasenia". Komplexné výživa (živná soľ) pre fermentáciu.
3,24 € 2,68 € Bez DPH
Problémy vznikajúce na konci alkoholovej fermentácie sú dané aktivitou kvasiniek. Zníženie aktivity kvasiniek môže viesť k spomaleniu alebo dokonca zastavenie kvasenia. Hlavné aspekty, ktoré majú za následok problematickú fermentácii možno špecifikovať nasledovne: nedostatky vo výžive (vitamín B1 a asimilačnú dusík), priepustnosti v permeabilite bunkových stien, dlhé reťazce mastných kyselín, alkohol, významné teplotné výkyvy a množstvo síry. Tieto dôležité faktory robia fermentácii v mnohých prípadoch problematickú. Iba kontrola a meranie neumožní predchádzanie možných problémom.
Maxaferm® je ideálnym riešením uvedeného problému. Vitamín B1 a amónne soli podnecujú rast kvasiniek a ich metabolizmus. Bunkovej steny inaktivovaných kvasiniek sú zdrojom asimilačního dusíka. Tieto substancie majú schopnosť viazať mastné kyseliny (C8-C12), pomáhajú zosilňovať bunkovú stenu a tým zaisťujú aktivitu kvasiniek, toľko potrebnú pre fermentáciu muštov a rmutu.
Maxaferm ® teda:
- podnecuje rast vasinek a ich metabolizmu
- zlepšuje aktivitu kvasiniek
Maxaferm® zabezpečuje kompletnú optimalizáciu celého fermentačného procesu. Použitie Maxafermu® je najlepšia kontrola alkoholovej fermentácie.
Dávkovanie
Štandardné aplikácie:
Rozdeľte dávku najlepšie na 2 diely. Prvý diel aplikujte v začiatku fermentácie, druhý aplikujte pred hlavným kvasením (3 deň)
Odporúčané dávkovanie: 30-40 g /hl.
Preventívna ochrana:
Pridajte Maxaferm® v strednej fáze fermentácie. Rozpustite potrebné množstvo prípravku v 10-násobnom množstve vody, muštu alebo vína. Následne celé množstvo pridajte do fermentačnej
nádrže za stáleho miešania. Doporučené ľahké prevzdušnenie.
Odporúčané dávkovanie: 15-30 g /hl.
Reštartovanie fermentácia
Pri reštartovaní je nutné individuálne posúdiť
danú situáciu. Nutné aplikovať v kombinácii s
vhodným kmeňom kvasiniek.
Priemerné dávkovanie: 40-50 g /hl.
Maximálne možné dávkovanie: 60 g /hl
Pôvod:
Maxaferm,
OENOBRANDS SAS, Francúzsko.
Související produkty
Znalostiv odbore na trhu
Skvelé cenyjedny z najlepších
Dopravauž od 3,99 EUR
Zákaznickápodpora a pomoc on-line
Rýchlosťdodania a dopravy