- + Vinohrad a pivnica
- + Vo vinohrade
- + V pivnici
- + Fľaše, demižony, uzávery, plnenie
- + Nerezové nádoby
- + Filtrácia, čerpadlá
- + Spracovanie hrozna
- + Kvasinky a enzýmy
- + Prípravky na ošetrenie vín a muštov
- + Prípravky na doladenie nápoje
- Kyseliny a stabilizátory
- + Meranie - teplomery, cukromery a iné
- + Plastové nádoby a kade
- + Údržba a sanitácia
- + Poháre, džbány, hevery
- Knihy a publikácie
- Víno bezva(d)
- Zdravý mušt + pokojné kvasenie = základ dobrého vína
- - Sadárstvo a pálenky
- + V sadu
- - Výroba nápojov
- Od zberu po destilácii
- + Záhrada a dom
- + Sklo
- + Sommelier
- + Darčekový tovar
- + Naše produkty
Úvodná strana » Sadárstvo a pálenky » Výroba nápojov » Kvasenie
Kvasenie
Návod na použitie kvasiniek platí pre všetkých rovnaký: Kvasinky rozmiešajte v 10 násobnom množstve vody (eventuálne malom množstve cukru) a ponechajte 20-30 minút rehydratovať. Potom dôkladne vmýchejte do celého objemu. Pre plynulý proces fermentácie odporúčame použiť aj výživu.