Veľmi čistý aktivovaný bentonit.
Použitie
Používa sa prevažne v tradičných procesoch čírenie vína a muštov (včasné odstránenie rušivých a brzdiacich látok kvasenie). Aktivita pre odstránenie bielkovín je stredne silná. Preto sa odporúča aj k stabilizačnému čírenie vína, octov a ovocných štiav.
Dávkovanie
30 - 60 g /hl pre mušty a mladé vína, 30 - 150 g /hl pre mušty, vína a ovocné šťavy. Dôkladne premiešajte vo vode v pomere minimálne 1:15, získajte homogénna suspenziu. Nechajte odstáť niekoľko (minimálne 3 - 4) hodín, z dôvodu napučanie bentonitu. Potom vmiešajte do celého objemu nápoja. Po niekoľkých dňoch nápoj stočte z kalov.
Vlastnosti
Vysoko čistený bentonit sodný pochádzajúce z najlepších nálezísk. Je belavej farby bez zápachu. Vyznačuje sa schopnosťou odstrániť bielkoviny. Počas čírení sa tvorí kompaktný sediment.
Skladovanie
Na tmavom, suchom a chladnom mieste, dôkladne uzatvorené.
Varitanty predaja
BentoHill predávame v týchto variantoch:
Krajina pôvodu: Francúzsko
Dodatočné parametre
Kategória: | Čirenie, odkalovanie, bentonity |
---|---|
Hmotnosť: | 1 kg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.