Macerát - nálev na uhorky 260 ml
Nálev na uhorky je vyrobený z octu kvasného 8% a zmesou extraktov korenia. Vďaka optimálnemu pomeru korenia (korenie, nové korenie, bobkový list, tymian, chilli a klinčeky) slúži na prípravu sladkokyslého nálevu na sterilizované uhorky znojemského typu. Prítomnosť kôprovej silice dodáva nálevu kôprovú chuť typickú pre naše tradičné uhorky. Nálev je macerát, ktorý sa musí zriediť, aby splnil svoj účel. Do pripravenej zmesi vody, octu, cukru, soli sa primieša nálev na uhorky, všetko sa zamieša a takto hotový rôsol je pripravený na použitie.
Návod na použitie
Pred použitím pretrepať. V 17 litroch pitnej vody rozpustite 0,6 kg soli, 2 kg cukru, pridajte 6,5 litra octu a primiešajte nálev na uhorky 260 ml. Pripravíte tak 24 l náleve na uhorky.
Nálev je určený ako základ na prípravu nálevu na sterilizované uhorky, sterilizované huby. Produkt bol vyvinutý na základe dlhoročnej skúsenosti s výrobou nálevu na znojemské uhorky v spolupráci s vtedajším výrobcom znojemských uhoriek družstvom Znojemská uhorka.
Zloženie
ocot kvasný liehový, výťažok korenia
Nutričné hodnoty v 100 g: energetická hodnota 106 kJ, tuky 0 g, sacharidy - z toho cukry 0,03 g, bielkovinyく0,1 g, soľku0,01 g
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.