Milí zákazníci, spustili sme novú verziu nášho e-shopu, ktorá zatiaľ môže obsahovať drobné chyby a nedokonalosti. Pracujeme však na tom, aby všetko fungovalo, ako má. Ak narazíte na akýkoľvek problém, neváhajte nás kontaktovať. Vaša spätná väzba je pre nás dôležitá! Ďakujeme za Vašu trpezlivosť a pochopenie.

AgroBio Opava odolnosť zeleniny - súprava z baktérií 2x10 g

Súprava dvoch prírodných produktov z baktérií pre odolnosť zeleniny. Pre aplikáciu do pôdy, substrátu v čase pred výskytom pôdnych hubových chorôb.
Dostupnosť Skladom (>5 ks)
Kód: 0669
7,58 € 6,32 € bez DPH
AgroBio Opava odolnosť zeleniny - súprava z baktérií 2x10 g
Sme profesionáli
Sme profesionáli
rozumieme vínu
Preprava k vám
Preprava k vám
už od 49 Kč
Zákaznícka podpora
Zákaznícka podpora
telefonicky a online
Rýchle spracovanie objednávky
Rýchle spracovanie objednávky
od balenia po prepravu

Súprava dvoch prírodných produktov z baktérií pre odolnosť zeleniny. Pre aplikáciu do pôdy,  substrátu v čase pred výskytom pôdnych hubových chorôb.

Obsiahnuté prípravky a účinné látky (baktérie)

  • INPORO Zdravá zelenina   -  prípravok vo forme suchého prášku obsahujúce živé  spory baktérií (Bacillus amyloliquefaciens).

  • INPORO Rast zeleniny   - prípravok vo forme suchého prášku obsahujúce živé  spory baktérií (Paenibacillus polymyxa).

Ako účinkuje

Obsiahnuté baktérie Bacillus amyloliquefaciens a Paenibacillus pomylyxa podľa vykonaných pokusov dokážu ochrániť priestor okolo koreňov rastlín a vymedziť tak tento priestor  pred pôdnymi patogénmi (pôvodcovia hubových chorôb v pôde).

K najčastejším pôdnym patogénom (chorobám) patrí:

  • hlízenka všeobecná  (Sclerotinia sclerotiorum) - častý výskyt najmä u šalátu
  • vädnutie rastlín  (Verticillium sp.) - častý výskyt najmä u paprík, paradajok, uhoriek
  • sclerotium cepivorum   (prejavuje sa napr. Bielo-šedú hnilobou pri koreni cibule, cesnaku)
  • thielaviopsis basicola   (prejavuje sa napr. Erwinia koreňov mrkvy, zeleru, a i.)
  • padanie klíčiacich rastlín   (spôsobené vplyvom niekoľkých pôdnych hubových chorôb) - častý výskyt  u výsevu (po vzídení mladných rastlín) paprík, uhoriek, paradajok,   ai.

Všeobecne možno povedať, že aplikáciou týchto bakteriálnych prípravkov dôjde k tomu, že" užitočné baktérie" (Obsiahnuté v prípravku) obsadí priestor okolo koreňov rastlín a vytvorí v pôde alebo substráte" blokádu" voči prieniku patogénnych baktérií v pôde alebo substrátu. 

Podporuje rast a  obranyschopnosť  zeleniny.   Obsiahnuté baktérie osídlia korene rastlín v pôde alebo substrátu. Tieto baktérie svoju činností produkujú fytoalexíny– látky so stimulačnými účinkami na rast a prirodzenú obranyschopnosť zeleniny=  podporujú zdravý rast zeleniny vrátane jej koreňov.

Baktérie pre rast zeleniny

Podporuje rast a  bohatú úrodu  zeleniny.   Baktérie nadväzujú u koreňov v  pôde vzdušný dusík a pôsobí stimulačne na rast zeleniny. Svojou činnosťou baktérie zvyšujú biologickú aktivitu pôdy, podieľa sa na rozklade organických látok v  pôde, pri ktorom sa uvoľňujú živiny (NPK, a i.), Ktoré pestovaná zelenina vyžíva pre svoju výživu. Zvyšuje kvalitu a úrodu zeleniny.

  Balenie obsahuje 10 g prípravku=dávka na 10 m2  záhonu /plochy.


Pre aké rastliny je registrovaný

  • pre všetku zeleninu   - listová, koreňová, cibuľová, plodová, kapustová (zvyšuje odolnosť rastlín, koreňov  voči pôdnym hubovým chorobám)

Ako ju použiť

  • aplikácie zálievkou  do pôdy alebo substrátu
  • nerobte postrek rastlín=prípravky účinkujú len v pôde,  nie na nadzemných častiach rastlín

Dávkovanie

  • 10 g lieku /  10 m2  plochy.
  • INPORO Zdravá zelenina - 1x zálievkou po vzídení zeleniny (na mladé rastliny)
  • INPORO Rast rastlín - 1x za 2-4 týždne po aplikácii prvého prípravku (INPORO Zdravá zelenina) v prípade zeleniny (šalát, reďkovka, ai.),  ktoré sa pestujú krátku dobu. V prípade  rastlín, ktoré sa  pestujú dlhšiu dobu , napr.  paradajky, uhorky, papriky,   ošetrujúci zálievky vykonávajte každých 6 týždňov (striedanie prípravkov v súprave). Opakovanie je vhodné z dôvodov väčšieho koreňového systému=rastlina potrebuje viac baktérií).

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: