Špeciálne nutrient k zásobovanie baktérií mliečneho kvasenia esenciálnymi živinami. Kombinovaný prípravok z bunkových stien, kazeínu a buničiny. Vďaka tejto špeciálnej kombinácii živín sa docieli výrazného zlepšenia aktivity baktérií v problematických vínach. Na rozdiel od vínnych kvasiniek potrebujú baktérie mliečneho kvasenia početné aminokyseliny. BACTIFERM® podporuje aktivitu baktérií za nepriaznivých podmienok, ako je nízke pH, vysoký obsah alkoholu, silne přečiřené víno alebo víno chudobné na živiny.
Použitie a dávkovanie
Aplikačné množstvo činí 10 g /hl, takže jednotka balenia je určená na objem 250 litrov. Zamieša sa do vína pred pridaním baktérií alebo sa dávkuje do už naočkovaného vína 10 g /hl.
Skladovanie
BACTIFERM® možno v neporušenom obale skladovať pri 4-6° C po dobu 18 mesiacov. Otvorený obal obratom spotrebujte.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.