Milí zákazníci, spustili sme novú verziu nášho e-shopu, ktorá zatiaľ môže obsahovať drobné chyby a nedokonalosti. Pracujeme však na tom, aby všetko fungovalo, ako má. Ak narazíte na akýkoľvek problém, neváhajte nás kontaktovať. Vaša spätná väzba je pre nás dôležitá! Ďakujeme za Vašu trpezlivosť a pochopenie.

Bakterie Viniflora Oenos

Jablčno - mliečne baktérie, ktoré po naočkovaní do vína zahajujú biologické odbúravanie kyselín. Balenie na 250 l vína.
Dostupnosť Skladom (>5 ks)
Kód: 1486
18,24 € 15,20 € bez DPH
Bakterie Viniflora Oenos
Sme profesionáli
Sme profesionáli
rozumieme vínu
Preprava k vám
Preprava k vám
už od 49 Kč
Zákaznícka podpora
Zákaznícka podpora
telefonicky a online
Rýchle spracovanie objednávky
Rýchle spracovanie objednávky
od balenia po prepravu

Vysoko aktívny prípra-spevokol z Oenococcus sočnou určený k biologickému odbúravaniu kyseliny pri výrobe vína. Jedinečný technologický štandard umožňuje rýchlo a spoľahli-ve začať biologické odbúravanie kyseliny priamym naočkovaním a ponúka preto ideálne predpoklady projeho úplnú a spoľahlivú kontrolu. Aplikácia prí- pravky poskytuje zaoblenejšie, harmonickejší vína o najvyššie stabilite; nekalkulovatelná riziká Spontan-ného odbúravanie kyseliny sa spoľahlivo vylučujú.

Po ich aplikácii je zaistená rýchla a bezpečná malolaktické  fermentácia.

Balenie VINIFLORA®  OENOS smiete otvoriť až bezprostredne-stredne pred použitím. V otvorenom stave výrobok nemožno skladovať, vzdušný kyslík a vlhkosť ho rýchlo inaktivujú. Preto tiež v žiadnom prípade nedeľte obsah balenia  na použitie a v niekoľkých malých nádobách, pretože pobytom na vzduchu sa bunky baktérií môžu zbytočne poškodiť.

Ideálna pracovná teplota činí 17– 25° C. Mladé víno k odbúravaniu by malo byť nesírené (voľné SO2  max. 10mg /l, celkové SO2  maximálne 30 mg /l). Zistite preto pred použitím VINIFLORA®  OENOS, koľko SO2  je vevíně. Obsah alkoholu nesmie byť vyšší ako 14% obj., Hodnota pH nesmie byť pod 3,1.

Obzvlášť dôležité je, že uvedené faktory sa vzájomne zosilňujú, pôsobí teda synergické. Dosiahlo Ak víno takmer hranicu dvoch alebo viacerých faktorov, môže to biologickéodbourávání kyseliny spomaliť alebo dokonca znemožniť. Na druhej strane môže kultúra tolerovať aj extrémne hodnotu niektoré brzdiace látky, pokiaľ je víno inak výhodné pre biologické odbúravanie kyseliny.

Zvyčajne začína biologické odbúravanie kyseliny
2 –  3 dni po  naočkovaní prípravkom VINIFLORA® OENOS a dokončí sa– podľa vonkajších podmienok–  asi po 1-4 týždňoch.

Keďže VINIFLORA®  OENOS odbúrava citrát cez diacetyl na nepoznateľné konečné produkty, možno prípravok používať aj k cielenej harmonizácii. Toto odbúravanie prebieha i živými kvasinkami. Ak nemá byť docielená diacetylová nóta, pridajte VINIFLORA®  OENOSještě pred 1. stáčaním a vykonajte sírenie mladého vína až po dosiahnutí požadovanej hodnoty diacetyl.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: