Blancol 100 g
Vaječný bielok. Zvyšuje jemnosť a zráža kyslosť vín - kombinovaný liek, ktorý znižuje aciditu bielych, ružových a červených vín. Jeho činnosťou sa zvyšuje jemnosť a chuť nadmerne kyslých vín.
Vaječný bielok patrí medzi klasické a osvedčené prvky používané vo vinárskej technológiu. Blancoll vďaka svojej štruktúre zabezpečuje jednoduchú a bezproblémovú aplikáciu pritom číriace efekt je zhodný s použitím čerstvého bielku.
Blancoll reaguje prevažne s horkými fenolových a taninovými zložkami vína. Následnú Flokulácia dochádza k posilneniu čistiaceho efektu, zaoblenia zjemnenie chuti a zmiernenie adstringence vína. Prípravok je vhodný pre čírenia a zvlášť červených vín, vďaka svojmu šetrnému pôsobenia na aromatické zložky je vhodný aj na ošetrenie bielych vín, osobitne zrejúcich v barikových sudoch.
Priemerná doba sedimentácie
- 2-3 dni
Dávkovanie
- 5– 10 g /hl.
Dodatočné parametre
Kategória: | Výroba nápojov |
---|---|
Hmotnosť: | 0.1 kg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.