Cibuľa jarná Karmen
Karmen je poloskorá odroda cibule, ktorá sa vyznačuje ploche guľovitým tvarom, sýto červenú šupkou a príjemne pikantnou chuťou.
Sme profesionáli
rozumieme vínu
Preprava k vám
už od 49 Kč
Zákaznícka podpora
telefonicky a online
Rýchle spracovanie objednávky
od balenia po prepravu
Karmen je poloskorá odroda cibule, ktorá sa vyznačuje ploche guľovitým tvarom, sýto červenú šupkou a príjemne pikantnou chuťou. Dužina je biela s červenými okrajmi medzi jednotlivými suknice, výbornej pikantnej chuti. Výnos a intenzita vyfarbenie je na svetovej úrovni. Vynikajúci šalátová cibule vhodná predovšetkým pre konzum v surovom stave. Pri spracovaní vyššími teplotami dochádza k nežiaducej zmene farby.
Pestovanie
- Výsev v skleníku sa vykonáva v priebehu zimných mesiacov.
- Výsev na záhony, pole v mesiaci apríli.
- Hĺbka výsevu je asi 0,5– 1 cm. Klíčenie trvá 2– 4 týždne (záleží na odrode a podmienkach pestovania). Ideálna teplota na klíčenie je 12– 18º C.
- Spon 25– 30 x 10– 15 cm.
- Cibuľa má rada teplé a slnečné stanovište, príp. polotieň. Pôda by mala byť piesočnatá ílovitá, dobre priepustná a humózna.
- Zber nastáva v čase, keď porast z jednej tretiny až polovice Polehňa (spravidla koncom júla, začiatkom augusta).
- Cibuľu nechajte preschnúť na záhone, alebo zaveste vo zväzkoch na sušenie. V okammžiku, kedy začne zaschnutá vňať šuchotať, dáva sa cibuľa na chladné a suché miesto, s teplotou 0– 2º C.
Skladovanie
Cibuľa Karmen je výnosná a dlhodobo skladovateľná. Skladujte na suchom a chladnom mieste.
Dodatočné parametre
Kategória: | Semená zeleniny |
---|---|
Hmotnosť: | 0.02 kg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Pridať hodnotenie
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.