Na rozklad ovocného kvasu odporúčame použiť vynikajúci Extra fruit Hill .
Kvapalný, koncentrovaný pektolytické enzým pre optimálnu rozklad kvasu z bobuľového a kôstkového ovocia. Je povolený podľa súčasných platných zákonov a nariadenia. Kontrolovaný odborným laboratóriom na čistotu a kvalitu.
Cieľ ošetrenie
- rýchle odbúranie všetkých pektinovitých látok, s tým spojené včasné skvapalnenie kvasu
- lepší čerpateľnosť rmutu
- ľahší rozkvasenie a ľahšie prekvasenie kvasu na optimálny obsah alkoholu
- intenzívnejší narušenie pletiva ovocie, tým uvoľnenie cenných látok ovocia a nárast ovocných aróm
Použitie
Distizym® FM je pektolytické preparát, špeciálne vyvinutý na vysokú aktivitu v kyslom pH prostredí bobuľového a kôstkového ovocia. Distizym® FM rýchlo štiepi všetky pektínové látky, čo vedie k výraznému zníženiu viskozity a skvapalnenie kvasu. Kvas sa dá potom ľahko miešať a čerpať. Intenzívnym rozkladom kvasu sa uvoľňujú cenné látky a zvyšuje sa obsah buketných a aromatických látok. Skvapalnený a rozložený kvas uľahčuje rozkvasenie, zlepšuje prekvasení kvasu, čo vedie k lepšej výťažnosti alkoholu. Súčasne sa znižuje nebezpečenstvo pripálenia počas destilácie.
Dávkovanie
druh ovocia | ml /100 kg kvasu |
Bobuľové ovocie | 30 - 50 |
Kôstkové ovocie | 20-50 |
Dávkovanie enzýmu je závislé na surovine, stupni zrelosti, teploty a dobe ovocných kvasov.
Uvedené dávky sa vzťahujú na teplotu ošetrenie 15 ° C.
Distizym® FM sa zriedi studenou vodou na 5-10% roztok a dávkuje sa najlepšie priamo do mlynčeka alebo drviča. Ak bol enzýmový roztok pridaný do nádrže kvasu vopred alebo neskôr, musí sa enzým dokonale premiešať. Opakované krátke premiešanie počas prvej hodiny podporuje rozklad kvasu.
Skladovanie
Skladujte v chlade. Otvorené balenie rýchlo opäť uzavrite a čoskoro spotrebujte.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.