Distizym FM 50 g

Enzým k rozkladu ovocných kvasov z tvrdého a suchého ovocia.
Dostupnosť Skladom (>5 ks)
Kód: 1421
2,25 € 1,88 € bez DPH
Distizym FM 50 g
Sme profesionáli
Sme profesionáli
rozumieme vínu
Skvelé ceny
Skvelé ceny
jedny z najlepších
Preprava k vám
Preprava k vám
už od 3,99 €
Zákaznícka podpora
Zákaznícka podpora
telefonicky a online
Rýchle spracovanie objednávky
Rýchle spracovanie objednávky
od balenia po prepravu

Na rozklad ovocného kvasu odporúčame použiť vynikajúci Extra fruit Hill .

Kvapalný, koncentrovaný pektolytické enzým pre optimálnu  rozklad kvasu z bobuľového a kôstkového ovocia.  Je povolený podľa súčasných platných zákonov  a nariadenia. Kontrolovaný  odborným laboratóriom na  čistotu a kvalitu.

Cieľ ošetrenie

  • rýchle odbúranie všetkých pektinovitých látok, s tým spojené včasné skvapalnenie kvasu
  • lepší  čerpateľnosť rmutu
  • ľahší rozkvasenie a ľahšie prekvasenie kvasu na optimálny obsah alkoholu
  • intenzívnejší narušenie pletiva ovocie, tým uvoľnenie cenných látok ovocia a nárast ovocných aróm

Použitie

Distizym®  FM je pektolytické preparát, špeciálne  vyvinutý na vysokú aktivitu v kyslom pH prostredí bobuľového a kôstkového ovocia. Distizym®  FM rýchlo štiepi všetky pektínové látky, čo vedie k výraznému zníženiu viskozity a skvapalnenie kvasu. Kvas sa dá potom ľahko miešať a  čerpať. Intenzívnym rozkladom kvasu sa uvoľňujú cenné látky a zvyšuje sa obsah buketných a aromatických látok. Skvapalnený a rozložený kvas uľahčuje rozkvasenie, zlepšuje prekvasení kvasu, čo vedie k lepšej výťažnosti alkoholu. Súčasne  sa znižuje nebezpečenstvo pripálenia počas destilácie.

Dávkovanie

druh ovocia ml /100 kg kvasu
Bobuľové ovocie 30 - 50
Kôstkové ovocie 20-50

Dávkovanie enzýmu je závislé na surovine, stupni zrelosti, teploty a dobe  ovocných kvasov.

Uvedené dávky sa vzťahujú na teplotu ošetrenie 15 ° C.

Distizym®  FM sa zriedi studenou vodou na 5-10% roztok a dávkuje sa najlepšie priamo do mlynčeka alebo drviča. Ak bol enzýmový roztok pridaný do nádrže kvasu vopred alebo neskôr, musí sa enzým dokonale premiešať. Opakované krátke premiešanie počas prvej hodiny podporuje rozklad kvasu.

Skladovanie

Skladujte v chlade. Otvorené balenie rýchlo opäť uzavrite a čoskoro spotrebujte.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola