Fermentácia
Čo má spoločné váš obľúbený farmársky syr s kváskovým chlebom s chrumkavou kôrkou, pohárom perlivého domáceho zázvorového piva alebo miskou marinovaných olív? Odpoveď znie, že ide vo všetkých prípadoch o produkty fermentácie – procesu, ktorým sa s pomocou „dobrých“ baktérií uchovávajú potraviny a premieňajú sa na jedinečne lahodné pokrmy a nápoje, ktoré pozoruhodným spôsobom prospievajú nášmu zdraviu.
Vďaka rastúcemu povedomiu o tom, ako zásadne jedlá bohaté na probiotiká pôsobia na našu fyzickú a duševnú pohodu, dnes prastaré umenie fermentácie prechádza obrodou. Keď vezmete do úvahy ešte potešenie z domácej výroby fermentovaných potravín a jej jednoduchosť a hospodárnosť, niet divu, že si stláčaním, nakladaním a fľaškovaním prešliapávame cestu k zdravšiemu zažívaniu a hlbšiemu vzťahu k vlastnej výžive.
Priekopníčka na poli prirodzených potravín Holly Davisová sa s nami v tejto rozsiahlej zbierke delí o viac i menej známe recepty ao svoju múdrosť a skúsenosti nadobudnuté počas viac ako 40 rokov výučby fermentačných techník po celom svete. Vďaka jej láskavému a svedomitému vedeniu si iste doma nájdete miesto na jeden či viac fermentovaných výrobkov, ktoré rozospievajú vaše srdce aj žalúdok.
- Kniha je v českom jazyku
- ISBN 978-80-271-3152-5
- Autor Holly Davisová
- 272 strán
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.