Gerbinol Super
GERBINOL SUPER je neobyčajne efektívny a pri cielenom dávkovaní súčasne krášliace prostriedok k adsorpcii trieslovín. Základ preparátu tvorí špeciálny bielkoviny ako vyzina, mliečna bielkovina a želatína s vysokým stupňom Bloom. Cieleným výberom sa dosiahlo toho, že GERBINOL SUPER nezostáva vo víne a je teda vhodný k poslednému čírenie pred plnením. Použitie výrobku je povolené súčasnými platnými predpismi.
Účinok
Korektúry sezónnych pachutí, nekontrolovateľne vznikajúcich pachov a ďalších pachutí (vysoký obsah polyfenolov, produkty oxidačných procesov, horká chuť, chuť po sekundárnom kvasení atď.), Ktoré možno ľahko vykonať. Zaokrúhlenie chuti suchých a polosuchých vín.
GERBINOL SUPER tvorí ihneď po pridaní do vína veľké vločky, ktoré sa musia intenzívnym miešaním okamžite rozdrobiť na jemné častice. Tieto jemné vločky majú adsorpčný účinok, ktorý sa prejaví hneď po krátkej dobe. Potom sa dajú filtráciou alebo separáciou bez problémov odstrániť.
Použitie
Použitie je možné v každom štádiu, teda aj pred bežným čírením. Odporúčame však používať GERBINOL SUPER až po čírenie, pretože chuťové nedostatky je možné najlepšie rozlíšiť až v tomto štádiu. Potom sa môže presne určiť minimálna potrebná dávka.
Dávkovanie
Normálna veľkosť dávok sa pohybuje v rozmedzí od 5 do 10 g /l. Len v mimoriadnych prípadoch je potreba väčšie množstvo. Pred každým použitím preparátu GERBINOL SUPER odporúčame, aby ste vykonali predbežné skúšky pomocou súpravy OENOTEST.
Orientačné dávkovanie
- zaokrúhlenie chuti polosuchých a suchých vín: 3– 5 g /100 l
- poruchy chuti a vône 5– 15 g /100 l
- oxidácie a trpká chuť 5– 15 g /100 l
- tvrdošijné pachové a chuťové vady 15– 50 g /100 l
Pri veľkých chybách a poruchách kvality je účelná aplikácia v kombinácii s ošetrením aktívnym uhlím. Výhodou je o mnoho nižšia potrebná dávka aktívneho uhlia Granucel GE . V tomto prípade je potrebné najprv dávkovať aktívne uhlie a potom po jednej až dvoch hodinách nasleduje pridanie suspenzie GERBINOL SUPER.
Ako aplikovať
Po zistení optimálnej dávky sa GERBINOL SUPER zhomogenizuje v 10 násobnom množstve vody za intenzívneho miešania. Vzniknutá suspenzia sa potom pridá do celkového objemu tiež za sústavného miešania. Vznikajúce vločky je nutné dokonale rozdrobiť. Víno sa stáča po dvoch až troch dňoch.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.