Inporo Pro Kestom 2x10 g
Prírodný produkt tvorený z huby Trichoderma. Na zálievku do pôdy po zbere alebo pred výsevom, výsadbou. Rozkladá patogénne huby v pôde.
Sme profesionáli
rozumieme vínu
Preprava k vám
už od 49 Kč
Zákaznícka podpora
telefonicky a online
Rýchle spracovanie objednávky
od balenia po prepravu
Kestom je pomocný rastlinný prípravok, ktorý obshuje spory huby Trichoderma atroviride, ktorá sa vyskytuje v pôde prirodzene a má schopnosť rozkladať organické zvyšky v pôde a tým zvyšovať pre rastliny dostupné živiny. Kestom zvyšuje počet vzídených rastlín aj nárast biomasy pestovaných rastlín. Napomáha proti abiotickým stresovým faktorom. Je vhodný ku všetkým plodinám aj k zelenine na záhradách.
Ako ho použiť?
- dávka 10 g je na plochu 50 m2
- pri zálievke kanví odporúčame 5 g / 10 l vody / 25 m2
- pri postreku pôdy odporúčame 10 g / 2-5 l vody (podľa postrekovača) / 50 m2
- rozmiešať vo vode (množstvo, aké spotrebujete na danú plochu), rozmiešať a záhon zaliať
- aplikácia zálievkou do pôdy pred alebo pri výseve, sadbe alebo po zbere, ďalej je možné tiež máčanie hľúz, tesne pred výsadbou, napr. pri zemiakoch, cesnaku.
- je nutné zapravenie do pôdy, do hĺbky 5-10 cm, tj. po aplikácii záhon znovu zalejte čistou vodou, nech sa Trichoderma dostane do požadovanej hĺbky pôdy
- prvé dni po aplikácii udržujte pôdu vlhkú (huba má rada vlhko a teplo)
- odporúča sa použitie 2-3x za vegetačnú sezónu
- možno ho použiť na voľnej ploche (bez rastlín = po úrode = prírodné ošetrenie pôdy, najmä, ak v pôde rástli rastliny, ktoré trpeli na rôzne choroby) aj v krytých priestoroch (vhodný na ošetrenie pôdy v skleníku, a i.)
- v pôde účinkuje do teploty 4-5 st. C
- pri nižšej teplote pod 4 st.C Trichoderma prezimuje a na jar opäť začína pri oteplení v pôde pôsobiť
- 2 týždne pred aplikáciou ani 2 týždne po aplikácii nepoužívajte do pôdy dezinfekčné látky proti hubovým chorobám
Výrobok je povolený pre použitie v ekologickej produkcii v súlade s Nariadením Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2018/848.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Pridať hodnotenie
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.