Jedlé a jedovaté rastliny a plody
Jedlé, alebo jedovaté?
Sme obklopení nesmiernym množstvom prírodné, nefalšované a zdravé potravy. Ale pozor: nezameňte medzi ovčími rastlinami jedlé druhy s jedovatými!
Lákavo červené plody sa blyští na kríku, voňavé byliny lemujú cestu v širokých pásoch– ale môžem je skutočne jesť? Kto by chcel žať dary prírody, mal by si byť úplne istý tým, čo zbiera.
POZORNE sa pozerajte - Jedlé a jedovaté druhy sú detailne popísané, takže je každý môže rozoznať.
POZOR NA zameniteľné DRUHY - Zvlášť dôkladne upozorňujeme na druhy, u ktorých kvôli ich podobnosti hrozí zámena.
JEDNODUCHO CHUTNÉ - S pomocou jednoduchých receptov dokážete spracovať úrodu prírodných darov.
PRIRODZENÉ A ZDRAVÉ
Divo rastúcim bylinám a plodom sa darí rásť aj bez hnojív a jedov, lebo sa za miliónmi rokov perfektne prispôsobili svojim prirodzeným stanovištiam. Takzvanými sekundárnymi rastlinnými látkami sa každý druh plané rastliny individuálne a prirodzene bráni ultrafialovému žiareniu, dažďu, žravým nepriateľom, hubám a baktériám. Tieto nefalšovanej a prapôvodnej účinné látky sú tým, čo spôsobuje mimoriadne rozmanité chuťové variácie jednotlivých planých rastlín. A okrem toho sú tieto látky pre nás tiež vyslovene zdravé.
Vychutnávať si, bez toho aby sme to oľutoval
Napriek tomu nie všetko, čo v prírode rastie, je pre nás ľudí automaticky tiež zdravé a jedlé. Touto knihou by sme vám chceli dať do ruky praktického sprievodcu, ktorý vám spoľahlivo pomôže v rozlíšenie jedlých rastlín od druhov nejedlé, alebo dokonca jedovatých.
Vydavateľstvo Grada
144 strán | ISBN 978-80-271-3038-2
Kniha je v českom jazyku.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.