Kalinat 1 kg
Prípravok určený k šetrnému odkyslenie muštov a vín. Testovaný odborným laboratóriom na čistotu a kvalitu.
Obvzlášť vhodný na odkyslenie mladých vín, ktoré sa majú čoskoro fľaškovať.
Produkt a účinok
odkyslením hydrogénuhličitanom draselným sa vyzráža vínny kameň (hydrogénvínan draselný). Oproti vínanu vápenatému vysráženému pri normálnom odkysľovania môže byť vyzrážaniu hydrogénvínanom draselného urýchlené pri odkysľovania Kalinatem v chlade alebo pomocou kontaktného spôsobu (4 g /l Kali-Contact dávkovať za intenzívneho miešania do vychladeného vína od– 4 do +4 ° C). < /p>
Hlavnou prednosťou odkyslenie Kalinatem je tiež rýchla možnosť vylúčenia a oddelenie kryštálov a tým skorá pripravenosť čerstvo odkyselených vín. Ale to je možné len, keď víno bude po pridaní Kalinatu schladené. K tomu môže byť použitý kontaktný spôsob, čím sa dosiahne spravidla stability v intervale 3 dní. Môžete využiť aj zimných chladných teplôt. Ak je však odkyslenie vín pri normálnej pivničné teplote, tak sa predĺži kryštalizácia na niekoľko týždňov.
Vypočítané výsledné hodnoty kyselín sa dosiahne najskôr po vykryštalizovanie hydrogénvínanom draselného, tiež po zodpovedajúcej dobe ležaní alebo účinku chladu popr. kontaktným spôsobom. Nedosiahne– Ak sa pri odkysľovania Kalinatem kompletného vypočítaného úbytku, znamená to že kryštalizácia nie je skončená, napriek tomu sa však docieli požadovanej neutralizácie kyselín. Hodnota pH sa prí odkyslenie Kalinatem v rozsahu 3g /l nepatrne ovplyvní. To je tiež prednosťou pri odkyslenie mladých vín.
Dávkovanie
K odkyslenie o 1 g /l je potrebná 67 g Kalinatu /100 l muštu, mladého vína alebo vína.
Vyhotovenie
Kalina pridať priamo do celej nádrže za intenzívneho miešania, alebo najskôr rozpustiť v malom množstve. Pozor na dostatočne veľký priestor v odkyselovací nádobe, keď počas odkysľovania sa uvoľňuje CO2.
Skladovanie
Na tmavom, suchom a chladnom mieste. Pre ďalšie použitie balenie dôkladne uzatvorte!
Dodatočné parametre
Kategória: | Školenie nápoja a muštov |
---|---|
Hmotnosť: | 1 kg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.