Milí zákazníci, spustili sme novú verziu nášho e-shopu, ktorá zatiaľ môže obsahovať drobné chyby a nedokonalosti. Pracujeme však na tom, aby všetko fungovalo, ako má. Ak narazíte na akýkoľvek problém, neváhajte nás kontaktovať. Vaša spätná väzba je pre nás dôležitá! Ďakujeme za Vašu trpezlivosť a pochopenie.

Kalinat 134 g

Prípravok určený k šetrnému odkyslenie muštov a vín. Testovaný odborným laboratóriom na čistotu a kvalitu.
Dostupnosť Skladom (3 ks)
Kód: 3098
2,83 € 2,36 € bez DPH
Kalinat 134 g
Sme profesionáli
Sme profesionáli
rozumieme vínu
Preprava k vám
Preprava k vám
už od 49 Kč
Zákaznícka podpora
Zákaznícka podpora
telefonicky a online
Rýchle spracovanie objednávky
Rýchle spracovanie objednávky
od balenia po prepravu

Obvzlášť vhodný na odkyslenie mladých vín, ktoré sa majú čoskoro fľaškovať.

Produkt a účinok

odkyslením hydrogénuhličitanom draselným sa vyzráža vínny kameň (hydrogénvínan draselný). Oproti vínanu vápenatému vysráženému pri normálnom odkysľovania môže byť vyzrážaniu hydrogénvínanom draselného urýchlené pri odkysľovania Kalinatem v  chlade  alebo pomocou kontaktného spôsobu (4 g /l Kali-Contact dávkovať za intenzívneho miešania do vychladeného vína od– 4 do +4 ° C). < /p>

Hlavnou prednosťou odkyslenie Kalinatem je tiež rýchla možnosť vylúčenia a oddelenie kryštálov a tým skorá pripravenosť čerstvo odkyselených vín. Ale to je možné len, keď víno bude po pridaní Kalinatu schladené. K tomu môže byť použitý kontaktný spôsob, čím sa dosiahne spravidla stability v intervale 3 dní. Môžete využiť aj zimných chladných  teplôt. Ak je však odkyslenie vín pri normálnej pivničné teplote, tak sa predĺži kryštalizácia na niekoľko týždňov.

Vypočítané výsledné hodnoty kyselín sa dosiahne najskôr po vykryštalizovanie hydrogénvínanom draselného, ​​tiež po zodpovedajúcej dobe ležaní alebo účinku chladu popr. kontaktným spôsobom. Nedosiahne– Ak sa pri odkysľovania Kalinatem kompletného vypočítaného úbytku, znamená to že kryštalizácia nie je skončená, napriek tomu sa však docieli požadovanej neutralizácie kyselín. Hodnota pH sa prí odkyslenie Kalinatem v  rozsahu  3g /l nepatrne ovplyvní. To je tiež prednosťou pri odkyslenie mladých vín.

Dávkovanie

K  odkyslenie o 1 g /l je potrebná 67 g Kalinatu /100 l muštu, mladého vína alebo vína.

Vyhotovenie

Kalina  pridať priamo do celej nádrže za intenzívneho miešania, alebo najskôr rozpustiť  v  malom množstve. Pozor na dostatočne veľký priestor v odkyselovací nádobe, keď počas odkysľovania sa uvoľňuje CO2.

Skladovanie

Na tmavom, suchom a chladnom mieste. Pre ďalšie použitie balenie dôkladne uzatvorte!

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: