Kyselina askorbová 100 g
Je pôvodcom tvorby kyseliny vínnej . V muštoch sa nachádza v množstve približne 50 mg /l, vo vínach potom klesá na 1 - 10 ml /l. Slúži skôr ako antioxidačné a stabilizačné prostriedok , dávkuje sa v množstve 5 - 10 g /hl. Prídavok je vhodné doplniť pridaním SO2.
Ďalšie názvy
Vitamín C, kyselina L-askorbová, E300
Použitie
Pre potravinárske použitie ako antioxidačné a stabilizačné prostriedok. Pri spracovaní hrozna a ošetrenie muštov čiastočne nahrádza SO2.
Dávkovanie
Individuálne. Odporúčaná dávka 4-8 g /hl.
U vína maximálne 15 g /hl.
Návod na použitie
Preparát rozpustite v 20 násobnom množstve nápoja, rozmiešajte tak, aby nevznikli hrudky a potom dôkladne vmiešajte do celého objemu.
Skladovanie
Na tmavom, suchom a chladnom mieste. Pre ďalšie použitie balenie dôkladne uzatvorte!
Dodatočné parametre
Kategória: | Kyseliny a stabilizátory |
---|---|
Hmotnosť: | 0.1 kg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.