Nachádza sa v ovocí a nezrelom hrozne (s vyzrievaním sa jej obsah znižuje). Má nepríjemnú chuť, ktorá spôsobuje pocit nezrelosti a trpkosti, najmä pri červených vínach, kde ale môže byť biologickou fermentáciou premenená na príjemnejšiu kyselinu mliečnu. Na dokyslenie sa pridáva v kombinácii 1:1 s kyselinou vínnou alebo samostatne v množstve 89 g/hl.
Použitie:
Do vína na zvýšenie kyslosti a intenzity chute. Možno tiež použiť v kombinácii s kyselinou vínnou v pomere 1:1.
V potravinách ma všestranné využitie (nápoje, mušty, džúsy, marmelády, cukrovinky, cukríky, ...). Je stabilná a dobre rozpustná vo vode.
Dávkovanie:
89 g/100 l zvyšuje kyselinu o 1 g/l možno tiež použiť v kombinácii s kyselinou vínnou v pomere 1:1.
Skladovanie:
Na tmavom, suchom a chladnom mieste. Na ďalšie použitie balenie dôkladne uzavrite.
Dodatočné parametre
Kategória: | Kyseliny a stabilizátory |
---|---|
Hmotnosť: | 0.5 kg |
Položka bola vypredaná… |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.