Nachádza sa v ovocí a nezrelých strapcoch (s vyzrievaním sa jej obsah znižuje). Má nepríjemnú chuť, ktorá spôsobuje pocit nezrelosti a trpkosti, hlavne u červených vín, kde ale môže byť biologickú fermentáciou premenená na príjemnejšie kyselinu mliečnu. Pre dokyselení sa pridáva v kombinácii 1: 1 s kyselinou vínnou alebo samostatne v množstve 89 g /hl.
Použitie
Do vína pre zvýšenie kyslosti a intenzity chute. Možno tiež použiť v kombinácii s kyselinou vínnou v pomere 1: 1.
V potravinách ma všestranné využitie (nápoje, mušty, džúsy, marmelády, cukrovinky, cukríky, ...). Je stabilný a dobre rozpustná vo vode.
Dávkovanie
89 g /100 l zvyšuje kyselinu o 1 g/l.
Možno tiež použiť v kombinácii s kyselinou vínnou v pomere 1: 1.
Skladovanie
Na tmavom, suchom a chladnom mieste. Pre ďalšie použitie balenie dôkladne uzatvorte.
Dodatočné parametre
Kategória: | Kyseliny a stabilizátory |
---|---|
Hmotnosť: | 1 kg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.