Milí zákazníci, spustili sme novú verziu nášho e-shopu, ktorá zatiaľ môže obsahovať drobné chyby a nedokonalosti. Pracujeme však na tom, aby všetko fungovalo, ako má. Ak narazíte na akýkoľvek problém, neváhajte nás kontaktovať. Vaša spätná väzba je pre nás dôležitá! Ďakujeme za Vašu trpezlivosť a pochopenie.

Maxaferm 20 g

"Najlepšia kontrola alkoholového kvasenia". Komplexné výživa (živná soľ) pre fermentáciu.
Dostupnosť Skladom (>5 ks)
Kód: 2712
0,78 € 0,65 € bez DPH
Maxaferm 20 g
Sme profesionáli
Sme profesionáli
rozumieme vínu
Preprava k vám
Preprava k vám
už od 49 Kč
Zákaznícka podpora
Zákaznícka podpora
telefonicky a online
Rýchle spracovanie objednávky
Rýchle spracovanie objednávky
od balenia po prepravu

Problémy vznikajúce na konci alkoholovej fermentácie sú dané aktivitou kvasiniek. Zníženie aktivity kvasiniek môže viesť k spomaleniu alebo dokonca zastavenie kvasenia. Hlavné aspekty, ktoré majú za následok problematickú fermentácii možno špecifikovať  nasledovne: nedostatky vo výžive (vitamín B1 a asimilačnú dusík), priepustnosti v permeabilite bunkových stien, dlhé reťazce mastných kyselín, alkohol, významné teplotné výkyvy a množstvo síry. Tieto dôležité faktory robia fermentácii v mnohých prípadoch problematickú. Iba kontrola a meranie neumožní predchádzanie možných problémom.

Maxaferm® je ideálnym riešením uvedeného problému. Vitamín B1 a amónne soli podnecujú rast kvasiniek a ich metabolizmus. Bunkovej steny inaktivovaných kvasiniek sú zdrojom asimilačního dusíka. Tieto substancie majú schopnosť viazať mastné kyseliny (C8-C12), pomáhajú zosilňovať bunkovú stenu a tým zaisťujú aktivitu kvasiniek, toľko potrebnú pre fermentáciu muštov a rmutu.

Maxaferm ® teda:

- podnecuje rast vasinek a ich metabolizmu

- zlepšuje aktivitu kvasiniek

Maxaferm® zabezpečuje kompletnú optimalizáciu celého fermentačného procesu. Použitie Maxafermu® je najlepšia kontrola alkoholovej fermentácie.

Dávkovanie

Štandardné aplikácie:
Rozdeľte dávku najlepšie na 2 diely. Prvý diel aplikujte v začiatku fermentácie, druhý aplikujte pred hlavným kvasením (3 deň)
Odporúčané dávkovanie: 30-40 g /hl.
Preventívna ochrana:
Pridajte Maxaferm® v strednej fáze fermentácie. Rozpustite potrebné množstvo prípravku v 10-násobnom množstve vody, muštu alebo vína. Následne celé množstvo pridajte do fermentačnej
nádrže za stáleho miešania. Doporučené ľahké prevzdušnenie.
Odporúčané dávkovanie: 15-30 g /hl.
Reštartovanie fermentácia
Pri reštartovaní je nutné individuálne posúdiť
danú  situáciu.  Nutné  aplikovať  v  kombinácii s
vhodným kmeňom kvasiniek.
Priemerné dávkovanie: 40-50 g /hl.
Maximálne možné dávkovanie: 60 g /hl

Pôvod:
Maxaferm, 
OENOBRANDS SAS, Francúzsko. ​​

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: