Špeciálny prípravok k podvojnému odkyslenie. NEOANTICIDU je chemicky čistý uhličitan vápenatý E 170 pre potraviny. Podvojné odkyslenie týmto prípravkom spočíva v tom, že sa vypočítaná časť muštu alebo vína odkyselí takmer úplne. Po oddelení kryštálov sa táto časť opäť zmieša s neodkyseleným dielom. Tým sa odstráni aj kyselina jablčná a v neodkyselené časti zostáva obsiahnutá kyselina vínna. Pri chuťovom posudzovaní harmónie kyselín má tento postup mimoriadny účinok.
Použitie
K odstránenie 1%, príp. 1 g /l kyselín, je potrebná dávka NEOANTICIDU 67 g /100 l. Celkové množstvo NEOANTICIDU sa pred použitím rozmieša s trochou muštu alebo vína a potom sa vleje do suda alebo tanku. Potom sa za stáleho miešania pridá vypočítané množstvo muštu alebo vína. Toto množstvo musí byť už odmerané vopred, pretože unikajúci CO2 spôsobom silné penenie. Miešať sa musí tak dlho, až nie je viditeľné žiadne unikanie CO2.
a) Originálne podvojné odkyslenie
Po krátkom premiešaní (5– 15 minút) sa vypadnuté kaly oddelia kremelinovou filtráciou. Nakoniec sa zvyšok muštu /vína zmieša s odkyslenie časťou muštu /vína.
b) Zjednodušený postup
Po krátkom premiešaní (5– 15 minút) sa pridá celý zvyšok muštu /vína. Kaly sa nechajú usadiť a relatívne čistý mušt /víno sa prečerpá do neodkyselené časti.
Skladovanie
Na tmavom, suchom a chladnom mieste. Pre ďalšie použitie balenie dôkladne uzatvorte.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.