Milí zákazníci, spustili sme novú verziu nášho e-shopu, ktorá zatiaľ môže obsahovať drobné chyby a nedokonalosti. Pracujeme však na tom, aby všetko fungovalo, ako má. Ak narazíte na akýkoľvek problém, neváhajte nás kontaktovať. Vaša spätná väzba je pre nás dôležitá! Ďakujeme za Vašu trpezlivosť a pochopenie.

Nová encyklopedie českého a moravského vína - 2.díl

Pokračovanie krásne farebné encyklopédie od významných autorov. Jediná svojho druhu v SR.
Dostupnosť Skladom (>5 ks)
Kód: 5007
15,12 € 12,60 € bez DPH
Nová encyklopedie českého a moravského vína - 2.díl
Sme profesionáli
Sme profesionáli
rozumieme vínu
Preprava k vám
Preprava k vám
už od 49 Kč
Zákaznícka podpora
Zákaznícka podpora
telefonicky a online
Rýchle spracovanie objednávky
Rýchle spracovanie objednávky
od balenia po prepravu

Jediná pôvodná česká encyklopédia v tomto odbore na našom trhu má druhý diel. Práve vychádza pokračovanie úspešného prvého dielu, ktorý zvíťazil v súťaži svetovej vinárskej literatúry v kategórii Monografie a zvlášť odbornej a propagačné dielo . Stala sa tak prvou českou knihou v histórii súťaže medzinárodnej vinárskej organizácie O.I.V. so sídlom v Paríži, ktoré sa takého ocenenie dostalo.

Na stránkach druhého dielu autori vstupujú do pivníc a sledujú zázračný proces, kedy sa hrozno premieňajú vo víno. Kapitoly zahŕňajú opäť širokú škálu tém. Prvé dve kapitoly sa podrobne venujú históriu výroby vína a vývoji vinárskej architektúry . Milovníkov turistiky zaiste poteší rozšírenia o podkapitolu upozorňujúce čitateľa textovo aj obrazovo na„ pozoruhodnej“ vinárskej stavby ako v Čechách, tak na Morave.

Nasleduje kapitola o zloženie vína popisujúci chcené aj nechcené zložky vína. Najrozsiahlejšia je pochopiteľne kapitola o vzniku vína , podrobne a názorne zoznamujúca s rôznymi spôsobmi výroby tichých vín. Na ňu nadväzuje v našej literatúre snáď najpodrobnejšie spracovaná kapitola o výrobe vín perlivých a šumivých. Zrozumiteľný text je doplnený množstvom pôvodných fotografií urobených v našich vinárstvach.

Ďalej nechýba podrobný prehľad nedostatkov, chýb či chorôb vín . Podobne ako v prvom diele je tiež tu kapitola predstavujúce naše vinárskej podoblasti s ich ďalšími odlišnosťami. Záver knihy nadväzuje na obsah prvého dielu, patrí súhrnnému pojednanie o priaznivých účinkoch vína s najnovšími poznatkami z domova i zo zahraničia. Nechýba ani doteraz najviac ucelený prehľad vinárskych patrónov vrátane výberu tých najzaujímavejších pranostík.

ctive text je bohato doplnený názornými fotografiami a pre lepšie porozumenie je súčasťou knihy opäť vinársky slovníček , tentokrát zameraný na pojmy týkajúce sa výroby vín. Knihu uzatvára niekoľko podrobných registrov pre ľahšie a rýchlejšie vyhľadávanie.

Druhý diel nadväzuje na prvý svojim náročným a výpravným grafickým spracovaním a prináša dokonca o niekoľko strán viac textu. Prácu s knihou uľahčuje nielen prehľadná grafika a podrobné registre, ale čitateľa zaiste poteší aj dve farebné stužky pre zakladanie často vyhľadávaných stránok.

Kniha bola vydaná v spolupráci s Vinárskym fondom a Zväzom vinárov Českej republiky .

312 celofarebných strán
na 1 000 farebných fotografií
kriedový papier, pevná šitá väzba s prebalom

Aurora: Vilém Kraus, Zuzana Foffová, Bohumil Vurm. Kniha je v českom jazyku.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: