Portské a ostatné fortifikované vína
Autor Jan Stávek sa zaoberá výrobou fortifikovaných vín nielen teoreticky (obhájil prácu na tému Typy a technológie fortifikovaných vín), ale aj prakticky (víno tohto typu sám aj vyrába).
Absolvoval početné študijné cesty, pobyty a prax v zahraničí, kde mal možnosť zoznámiť sa s prostredím, v ktorom vína vznikajú, jednotlivými výrobcami aj s technológiami výroby. Výsledkom jeho skúmania a poznania je aj táto kniha s bohatou fotodokumentáciou, ktorá približuje nielen rozdiely v technológii výroby jednotlivých typov vín, ale zoznamuje aj s množstvom miestnych zaujímavostí, vrátane historických exkurzov.
Farebná publikácia na kriedovom papieri je písaná sviežim jazykom. Iste zaujme nielen tých, ktorí sa s týmto typom ešte len zoznamujú, ale aj odborníkov, ktorí sa nimi zaoberajú dlhodobo, pretože sa jedná v našich podmienkach o prvej publikácii, ktorá sa tak obsiahle a všestranne venuje týmto vínam.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.