Zloženie:
Premium® UVA je tanín extrahovaný z hrozna.
Použitie:
Používa sa v období školenia a zrenia vína . U červených vín v období macereace a následného stáčanie pre stabilizáciu extrahovaných anthokyanov.
Pri použití v muštoch a mladých vínach vyrobených z hrozna napadnutých Botrytis cinerea zabraňuje pôsobeniu oxidačných procesov spôsobených botrytickými enzými.
Použitie tiež pre zlepšenie proteínové stability bielych vín (=zníženie dávky bentonitu)
Antioxidačné účinky Premium® UVA pôsobí v synergii s oxidom siričitým na stabilitu vín.
Poskytuje vínam väčšiu sviežosť a aromatickou komplexnosť.
Dávkovanie:
15 g /hl biele vína, 5 - 15 g /hl červené vína, 3 - 8 g /hl ružové vína.
Podrobný návod na použitie je súčasťou balenia výrobku.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.