pektolytické enzymatický prípravok pre odkalenie muštov bielych vín.
Použitie
Pridajte čo najskôr po lisovaní. Enzým rozpustite v 10-násobnom množstve vody (muštu). Prípravok je aktívna pri teplotách od 6 do 50° C. Aktivita vzrastá spolu s rastom teploty. Enzým sa inaktivuje prípravkami obsahujúcimi bentonit.
Dávkovanie
1-4g /hl muštu:
- 1-2g /hl pre teploty nad 13° C
- 2-3g /hl pre teploty medzi 10 a 12° C
- 3-4g /hl pre sedimentáciu kratšie ako 6 hodín pri teplote nad 10° C
Zloženie
pektinázy, maltodextrín.
Skladovanie
Uchovajte v chlade a suchu pri teplote +5 až +15° C.
Bezpečnostné pokyny
H334 Pri vdýchnutí môže vyvolať alergiu alebo príznaky astmy, alebo dýchacie ťažkosti.
P261 Zabráňte vdychovaniu.
P285 V prípade nedostatočného vetrania, používajte ochranu dýchacích ciest.
Pri vdýchnutí preneste postihnutého na čerstvý vzduch a nechajte ho oddychovať v polohe uľahčujúce dýchanie. Pri problémoch volajte toxikologické informačné centrum alebo lekára.
Dodatočné parametre
Kategória: | Enzýmy |
---|---|
Hmotnosť: | 0.1 kg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.