Rapidase EX color 100 g
Enzymatický prípravok určený pre macerácii farby modrých odrôd s podporou stability farby a aromatických látok
Účinok:
- zvýšenie intenzity farby
- zvýšenie extrakcie polyfenolov
- zlepšenie farebné stability
- zlepšenie číriacich schopností
- skrátenie doby macerácia
Dávkovanie
rmut červených vín 2 - 3 g /hl
Dávka závisí na danej technológii macerácia, teplotách a požadovaných reakčných časoch. Nemiešajte s prípravkami na bentonitové báze.
Vlastnosti:
Fenolické látky sú dôležité pre kvalitu červeného vína, jeho farbu a pocit plnosti v ústach. Medzi dôležité faktory ovplyvňujú extrakciu polyfenolov počas macerácia a alkoholového kvasenia patrí enzýmy, ktoré hrajú v tomto procese podstatnú úlohu. Sú významné najmä pri rozklade šupky pre uvoľnenie maximálneho množstva anthokyanov, ktoré následne v reakcii s taníny zlepšujú farebnou stabilitu červených vín. Štandardná macerácia prebieha až do štádia prekvasení cukru na etanol vo víne. Pri tomto niekedy zdĺhavom procese dochádza k veľkému uvoľneniu negatívnych látok, ktoré môžu spôsobovať nežiadúce chuťové efekty. Ďalšou veľmi dôležitý faktor je oxidácia farieb (hnedé tóny) a celková stabilita produktu. Aplikáciou Rapidase® Ex Color dokážete odstrániť alebo výrazným spôsobom eliminovať možné nebezpečenstvá. Prípravok svoju aktivitou podporuje uvoľnenie trieslovín. Prípravok zlepšuje produkciu plných tmavo červených vín s charakterom odrody. Aplikáciou sa skracuje potrebná doba macerácia.
Aktivita strong>
- pri teplotách 10-55° C (s rastúcou teplotou aktivita stúpa)
- v celom rozsahu pH vína
- SO2 pri štandardných hodnotách nemá vplyv na aktivitu prípravku
Použitie
Prípravok rozpustite a dokonale rozmiešajte v minimálne 10-násobku vody alebo muštu. Pre maximálny účinok je dôležité enzým dôkladne vmiešať do rmutu červených vín.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.