Milí zákazníci, spustili sme novú verziu nášho e-shopu, ktorá zatiaľ môže obsahovať drobné chyby a nedokonalosti. Pracujeme však na tom, aby všetko fungovalo, ako má. Ak narazíte na akýkoľvek problém, neváhajte nás kontaktovať. Vaša spätná väzba je pre nás dôležitá! Ďakujeme za Vašu trpezlivosť a pochopenie.

Rapidase EX color 100 g

Enzymatický prípravok určený pre macerácii farby modrých odrôd s podporou stability farby a aromatických látok
Dostupnosť Skladom (>5 ks)
Kód: 2792
21,27 € 17,73 € bez DPH
Rapidase EX color 100 g
Sme profesionáli
Sme profesionáli
rozumieme vínu
Preprava k vám
Preprava k vám
už od 49 Kč
Zákaznícka podpora
Zákaznícka podpora
telefonicky a online
Rýchle spracovanie objednávky
Rýchle spracovanie objednávky
od balenia po prepravu

Enzymatický prípravok určený pre macerácii farby modrých odrôd s podporou stability farby a aromatických látok

Účinok:

  • zvýšenie intenzity farby
  • zvýšenie extrakcie polyfenolov
  • zlepšenie farebné stability
  • zlepšenie číriacich schopností
  • skrátenie doby macerácia

Dávkovanie

rmut červených vín 2 - 3 g /hl

Dávka závisí na danej technológii macerácia, teplotách a požadovaných reakčných časoch.  Nemiešajte s prípravkami na bentonitové báze.

Vlastnosti:

Fenolické látky sú dôležité pre kvalitu červeného vína, jeho farbu a pocit plnosti v ústach. Medzi dôležité faktory ovplyvňujú extrakciu polyfenolov počas macerácia a alkoholového kvasenia patrí enzýmy, ktoré hrajú v tomto procese podstatnú úlohu. Sú významné najmä pri rozklade šupky pre uvoľnenie maximálneho množstva anthokyanov, ktoré následne v reakcii s taníny zlepšujú farebnou stabilitu červených vín. Štandardná macerácia prebieha až do štádia prekvasení cukru na etanol vo víne. Pri tomto niekedy zdĺhavom procese dochádza k veľkému uvoľneniu negatívnych látok, ktoré môžu spôsobovať nežiadúce chuťové efekty. Ďalšou veľmi dôležitý faktor je oxidácia farieb (hnedé tóny) a celková stabilita produktu. Aplikáciou Rapidase® Ex Color dokážete odstrániť alebo výrazným spôsobom eliminovať možné nebezpečenstvá. Prípravok svoju aktivitou podporuje uvoľnenie trieslovín. Prípravok zlepšuje produkciu plných tmavo červených vín s charakterom odrody. Aplikáciou sa skracuje potrebná doba macerácia.

Aktivita

  • pri teplotách 10-55° C (s rastúcou teplotou aktivita stúpa)
  • v celom rozsahu pH vína
  • SO2 pri štandardných hodnotách nemá vplyv na aktivitu prípravku

Použitie

Prípravok rozpustite a dokonale rozmiešajte v minimálne 10-násobku vody alebo muštu. Pre maximálny účinok je dôležité enzým dôkladne vmiešať do rmutu červených vín.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: