Viazaná plnofarebná kniha formátu B5„ Technológia šampanského“ je určená všetkým výrobcom a konzumentom vína. Kniha podáva ucelený prehľad o produkcii šampanského vína. Zaoberá sa jeho históriou, organizácií vinárov v Champagne, pravidlami pre pestovanie viniča na získavanie šampanského, spracovania základného vína, cuvée, tirážou, druhotnou fermentáciou a zrením na kaloch, striasaním, odkaľovaním a zátkováním. Kniha pojednáva aj o perlenie, vzniku bubliniek a peny a podáva informácie pre spotrebiteľov.
Autor: Doc. Ing. Miloš Michlovský, DrSc.
Vydanie prvej, 2016. 308 strán, 84 obr., 17 tab. ISBN: 978-80-905319-7-0. Kniha je v českom jazyku.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.