Turbo kvasnice Extreme 23 %
Bežné kvasnice odumierajú pri 11-12% alkoholu v kvase, pričom zvyšok cukru zostane neskvasená. Turbo kvanice sú pri dodržaní optimálnych podmienok tolerantní k až 23% alkoholu. Aróma výsledného kvasu je neutrálnejší.
Použitie
Aplikujte rozsypaním do kvasu, pridať cukor rozmiešaný vo vlažnej vode a celý kvas premiešať. Pri kvasení ponechať nádobu z 1/4 prázdnu a v prípade uzavretia používať kvasnú zátku (!).
Dávkovanie
Jedno balenie (257 g) je na:
- 27 l cukrového kvasu (9 kg cukru)
- 100 l ovocného kvasu (+ cca 5 kg cukru)
- 25 až 50 l obilného kvasu
Optimálna teplota kvasenia je 18-24° C.
Skladovanie
V chlade a tme. Otvorené balenia dobre uzavrieť.
Zloženie
Sušené droždie, potravinárske kvasnice, výživa, stopové prvky vitamínov a minerálov.
Krajina pôvodu
Švédsko
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.