Vinpur Special 50 g
Pre túto činnosť odporúčame použiť vynikajúci Pure Hill special .
Popis produktu
Kaseinátový prípravok sa šetrným a selektívnym kvasením účinkom na chuť, vôňu a farbu ošetrovaného vína. Zlepšuje filtrovateľnosť vína.
Účel použitia
Pri nešetrnom spracovaní hrozna sa do vína dostáva nadmerné množstvo trieslovín, ktoré sa veľmi ťažko odstraňujú, a pri dlhodobom skladovaní spôsobuje vážne senzorické poruchy. Týmto chybám možno s veľkým úspechom predchádzať použitím preparátu VINPUR– SPECIAL. Je možné ho aplikovať priamo do vína bez rozpúšťania.
Účinok
VINPUR– SPECIAL nevyžaduje žiadne pomocné filtračné prostriedky. Po sedimentácii možno víno veľmi dobre filtrovať.
Dávkovanie
Odporúčané dávky sú 50-60 g /hl na základ predbežného pokusu podľa účelu použitia. Podľa potreby sú možné aj vyššie dávky, bez nebezpečenstva přečiření. Vypočítaná dávka sa pridáva priamo do vína za stáleho miešania a celý objem sa mieša 20 - 30 minút. Zrazenina sa nechá cez noc usadiť a číre víno sa oddelí stočením alebo filtráciou.
Prednosti
- žiadny negatívny účinok na extrakciu a aromatické látky a odstránenie pichľavého zápachu pri zvýšenom obsahu prchavých kyselín
- adsorpcia látok zvyšujúcich spotrebu CO2.
- zanedbateľná strata červeného farbiva pri ošetrení červených vín
- odstránenie polyfenolov, trieslovín a katechínov.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.