Výroba vína u malovinárov
Praktická príručka pre pestovateľov, ktorí vlastnia menšie vinohrad a víno si vyrába často len pre svoje osobné potešenie, ale niekedy postupne prejdú aj na profesionálnu úroveň. Zhŕňa najnovšie informácie z neustále sa vyvíjajúce vinárskej vedy.
Toto druhé vydanie publikácie je doplnené o aktuálne informácie, ktoré môžu vinári pri výrobe vína využívať. Inovácia sa týkajú najmä nového pohľadu na kvalitu hrozna, využitie nových poznatkov o výžive kvasiniek, noviniek v realizácii jablčno-mliečnej fermentácie, minimalizácia použitie oxidu siričitého, využitie sudov pri výrobe vína a ich vplyvu na kvalitu až po možnosti použitia rôznych uzáverov na nalahvované víno.
Malovinaři sa v prvej časti knižky dozvie relevantné informácie týkajúce sa všetkých fáz procesu výroby vína. V druhej časti potom nájdu krok za krokom dôležité technologické zásady modernej výroby bielych, ružových a červených vín. Výrobcovia vína a pestovatelia viniča zaiste ocenia súhrnnú kapitolu o možnostiach využívania internetových portálov, ktoré ponúkajú potrebné a užitočné informácie a prostredníctvom ktorých im Ministerstvo pôdohospodárstva SR a Štátna poľnohospodárska a potravinová inšpekcia napomáhajú zaradiť sa medzi európsku špičku.
Vydavateľstvo Grada 2. aktualizované a rozšírené vydanie
120 strán a 8 strán farebné prílohy | ISBN 978-80-247-3487-3
Kniha je v českom jazyku.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.