Kyselina vinná 500 g
Spolu s jablkovou tvoria najväčšiu časť kyselín vo víne , pričom v tých lepších ročníkoch je prevažuje práve kyselina vínna . V chuti vína je zjavný pocit kyslosti alebo čerstvosť .
Kyselina vínna pre potravinárske použitie. Biely kryštalický prášok bez vône a zápachu.
Použitie
Úprava kyslosti vína a muštu. Možné tiež u ostatných tekutín a potravín. Kyselina vínna je šetrná takmer nemení zloženie a charakteristiku vína. Je tiež konzervant a chráni pred chorobami vína.
A vedeli ste, že kyselina vínna sa používa tiež pri výrobe pálenky ? Trebárs pestovateľská pálenica Úhonice ju odporúča použiť pri príprave kvasu.
Dávkovanie
50 - 250 g /hl. 100 g kyseliny vínnej zvyšuje kyslosť o jedno promile (g).
Možno kombinovať s Kyselinou jablčnú v pomere 1: 1
Skladovanie
Na tmavom, suchom a chladnom mieste. Pre ďalšie použitie balenie dôkladne uzatvorte!
Varianty na predaj
Predávame tieto balenia kyseliny vínnej:
- 100 g balenie
- 1 kg balenie
- 25 kg balenie
Dodatočné parametre
Kategória: | Kyseliny a stabilizátory |
---|---|
Hmotnosť: | 0.5 kg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.